Один із них - співробітник "Мотор Січі": У Києві і Запоріжжі затримали російських агентів (фото)

У Києві та Запоріжжі правоохоронці затримали двох російських агентів, один із них – інженер-конструктор заводу "Мотор Січ", інформують Патріоти України.

Як повідомляє Служба безпеки України, викрито двох агентів російської ФСБ, які проводили розвідувально-підривну діяльність на Київщині та Запоріжжі.

За даними правоохоронців, на початку лютого 2023 року їх завербував кадровий співробітник управління ФСб по Алтайському краю через Telegram-канал, де фігуранти періодично публікували свої прокремлівські коментарі.

"За вказівками ворога агенти розвідували місця розташування українських військових об’єктів та правоохоронних органів. СБУ поетапно задокументувала їхні злочинні дії", - йдеться у повідомленні.

Так, у Запоріжжі поплічником ворога виявився інженер-конструктор підприємства "Мотор Січ", який збирав інформацію про Сили оборони на території обласного центру.

Співробітники СБУ затримали зрадника під час виконання ним розвідувального завдання – фотографував будівлі військового шпиталю та прокуратури з прив’язкою до місцевості.

Ще одного російського агента затримали у передмісті Києва, коли він намагався здійснити фотофіксацію однієї з будівель Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Зазначається, що розвідінформація потрібна була окупантам для проведення ракетних ударів по українських об’єктах та підготовки диверсій на території регіонів.

Під час обшуків у затриманих виявлено мобільні телефони із доказами виконання ворожих завдань та листування з агресором. Наразі обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, суд взяв їх під варту.

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...