Окупанти готують теракти під час відступу з імовірним підривом Запорізької АЕС, - Генштаб ЗСУ

Російське командування готує низку терактів під час відступу з окупованих територій. У Генштабі назвали кілька найімовірніших сценаріїв. Про це на брифінгу 27 жовтня повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов, передають Патріоти України.

Громов процитував фразу командувача російськими військами в Україні Суровікіна, який раніше заявляв про імовірність "непростых решений" в контексті складного становища РФ на полі бою. "Найбільш імовірно, що під час відступу противник окрім масової евакуації може вдатися до проведення серій терактів з підривом житлових масивів, перетворення тимчасово окупованих територій на "випалену землю" - із завданням збитків критичної інфраструктури на повернених Україні територіях", - зазначив Громов.

Враховуючи останні провокації Росії з "брудною бомбою", Генштабом не виключається також підрив Запорізької АЕС "з метою її остаточного виведення з ладу та провокування локальної техногенної катастрофи зі звинувачення у цьому України".

"Навіть прогнозовані наслідки катастрофи на ЗАЕС були передбачені росіянами з урахуванням напрямку вітру у західному напрямку", - уточнив Громов.

Завітали в гості ATACMS: В окупованому Луганську грандіозна пожежа (відео)

середа, 8 травень 2024, 1:45

Увечері у вівторок, 7 травня серія вибухів пролунала в окупованому Луганську. За попередніми даними там спалахнула нафтобаза. Про це повідомляють у соцмережах та росЗМІ із посиланням на окупаційну владу. . "Декілька вибухів пролунало в Луганську. У мі...

"Давно вже час": Депутат Держдуми закликав завдати ядерного удару по Україні

вівторок, 7 травень 2024, 23:45

Один з російських депутатів Держдуми заявив, що якщо в Україні буде помічено літаки F-16, по них “потрібно” буде завдати ядерного удару. Про це з посиланням на депутата пише телеграм-канал “Кривава бариня”, передають Патріоти України. Як зазначається, ...