"Окупанти їли собак, котів, не шкодували нікого": Лідер Kozak System розповів про жахи, які побачив у звільнених українських містах

Лідер знаменитого українського фольк-рок-гурту Kozak System Іван Леньо ще навесні цього року разом із військовими приїжджав на зачистку у звільнені від окупантів міста та села Київської області. Там музикант на власні очі побачив, які звірства чинили загарбники у колись мирних та процвітаючих куточках України. Так, наприклад, за словами артиста, вони їли собак, котів, вбивали корів, а залишки просто залишали посеред вулиць, передають Патріоти України.

Леньо переконаний, що нацисти за часів Другої світової війни не були такими жорстокими щодо мирного населення, як зараз російські солдати. Своїми моторошними спогадами співак поділився в інтерв'ю Олесі Бацман.

"Москалі не шкодували нікого абсолютно. Вони поводилися, як абсолютно дикі тварини. Не знаю, чи є в природі взагалі такі тварини. Але вони їли собак. Ми знаходили багато трупів собак, з яких була здерта шкіра. Вони їли котів. Вони, якщо бачили корову, вбивали її та вирізали якісь шматки м'яса, які вважали за потрібне, а решту просто залишали. Вони гадили скрізь, де були. Ось орки – гарне слово. Хоча немає слова, яке могло б пояснити цих виродків", – поділився артист.

Поділився Леньо також вражаючою історією про чоловіка, у якого загарбники вбили дружину та двох дітей. За словами знаменитості, він часто цитує слова співвітчизника, які той сказав після особистої трагедії.

"Стоїть чоловік. У нього росіяни вбили дружину та двох дітей. Будинок зруйнований. Він практично не може говорити, тому що у нього психіка зруйнована. Ми привезли йому речі першої потреби, я пробую з ним про щось говорити, якось втішити, якщо це взагалі можливо... І я пам'ятаю він сказав одну фразу, яку я завжди цитую для тих, хто ще не зрозумів важливості української мови. Він, по-перше, був шокований від усього, що сталося, і російською сказав: "Я тепер обов'язково вивчу українську мову, хоча для того, щоб не мати з цими тварюками нічого спільного". Хороший аргумент. На жаль, дуже болючий для людини, яка все це пережила", – розповів музикант.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: