Окупанти можуть влаштувати комбіновану атаку на Україну: Плетенчук заявив про загрозу

Росія вивела в Чорне море одразу три підводних носії крилатих ракет "Калібр". Загальний залп може складати до 12 ракет, передають Патріоти України.

Не виключено, що ворог може готувати черговий масований комбінований удар по Україні, тож найближчим часом українцям варто особливо уважно ставитися до оголошення повітряних тривог. Про це заявив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук в ефірі "Київ24".

За його словами, наразі ворог може готуватися до чергового масованого ракетного удару по Україні. "Ми постійно готуємося до чергового масованого обстрілу, тим більше, давно його вже не було. І якщо ми бачимо носії в морі в кількості, зазвичай це може передувати комбінованому обстрілу. Тому що самостійні атаки за допомогою виключно цих крилатих ракет зазвичай не досягають якогось великого успіху. Іноді відсоток збиття цих ракет дорісвнює 100", – зазначив Плетенчук.

Речник ВМС своє застереження аргументував тим, що наразі Росія вивела у Чорне море три підводних ракетоносії.

"Зараз по факту можемо стверджувати, що три носії перебуває в морі, фактично це всі підводні носії, що є у ворога в Азово-Чорноморському регіоні. В принципі, можна казати лише про Чорноморський, тому що в Азові глибини їм не вистачить. Можуть мати вони загалом на борту до 12 ракет. І якщо паралельно зараз відбувається десь спорядження літаків – можлива така комбінована атака. Тому, в принципі, як і завжди, не варто нехтувати сигналами повітряної тривоги", – вважає Плетенчук.

Водночас не виключено, що субмарини беруть участь у якихось військових навчаннях. "Є варіант, що, можливо, це навчання. Але навіть навчання у них зазвичай закінчуються практичними стрільбами, це теж стала практика", – додав Плетенчук.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...