Окупанти планували провокації: Що зараз відбувається на ЗАЕС

Ніч в Енергодарі, де перебуває Запорізька атомна електростанція, минула без надзвичайних подій. Напередодні розвідка попереджала про підготовку росіян до провокацій на ЗАЕС. Про це повідомив мер міста Дмитро Орлов, передають Патріоти України.

"Ніч в Енергодарі минула без надзвичайних подій. Станом на ранок ситуація залишається незмінною", - написав Орлов.

Очільник Нікопольскої РВА Євген Євтушенко вранці повідомив, що радіаційний фон не перевищує звичайні показники. "За наявною інформацією в місті Енергодар та на станції на цю хвилину без надзвичайних ситуацій", - писав Євтушенко.

Раніше представник ГУР Міноборони Андрій Юсов заявив, що росіяни планують провокацію на Запорізькій АЕС. Вони збираються зробити імітацію удару по об'єктах станції і звинуватити у цьому ЗСУ.

З його слів, на території ЗАЕС окупанти вже розмістили відповідні засоби ураження, а після здійснення провокації вони хочуть задіяти так званих експертів "Росатому", які зафіксують удари. Паралельно запросять представників іноземних структур, зокрема, МАГАТЕ.

"Мета цієї провокації — звинувачення України в нібито обстрілі Запорізької атомної станції. Але головна мета росіян — це перешкоджання діям українських Сил безпеки і оборони щодо звільнення наших окупованих територій на Сході та Півдні України. Адже після цього окупанти можуть вимагати мораторій на військові дії", — пояснив Андрій Юсов.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...