Окупанти зазнали суттєвих втрат: ЗСУ здійснили контрнаступ на півдні

ЗСУ на Півдні 28 травня здійснили контрнаступ. Українські захисники та захисниці завдали ворогу серйозних втрат. Оперативне командування "Південь" повідомило, що ситуація на лінії зіткнення має свою динаміку, передають Патріоти України.

Завдяки контрнаступу ЗСУ російським окупантам доводиться займати оборону на невигідних недообладнаних рубежах. Наразі бойові дії на Південному напрямку тривають. Російські окупанти продовжують обстрілювати цивільну інфраструктуру. Ворог гатить по населених пунктах вздовж адмінмежі Миколаївської та Херсонської областей.

Російські загарбники атакували Миколаїв реактивними системами залпового вогню. Оперативне командування "Південь" наголосило, що ворог з відчаю намагається болюче вжалити. Окупанти влучають у житлові квартали.

На тимчасово окупованій території Херсонщині ворог повністю заблокував шляхи виїзду на підконтрольні Україні території. Російські окупанти перевіряють автівки, якими місцеві жителі намагаються виїхати з окупованих територій. Ворог ретельно "фільтрує" автомобілі та повертає назад.

"Не отримавши позитивної реакції світової спільноти на свою заяву про нібито готовність створення гуманітарних коридорів для виведення цивільних суден з заблокованих портів України, рашисти продовжують блокаду", – йдеться у повідомленні.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...