"Операція зривається": Романенко розповів, як ЗСУ зруйнували плани Путіна на другу частину наступу

Генерал-лейтенант Ігор Романенко заявив, що українські військові зірвали плани окупантів щодо другої частини наступу на нашу країну. Терміни, на які розраховувала РФ, виявилися нереальними. Своїм баченням він поділився в інтерв'ю каналу "Україна 24". Романенко переконаний, що найближчий тиждень стане вирішальним і покаже, чого чекати далі, передають Патріоти України.

"За підсумками цих бойових дій (завершення нашої оборонної операції та зрив наступальної другої операції противника) визначатиметься перспектива, яка стосуватиметься не лише ЗСУ, а й загалом нашої країни. Як відомо, Путін ставив завдання щодо другої наступальної операції – це захопити повністю Донецьку та Луганську області, сухопутний коридор у Крим, Херсонську область, частину Запорізької та ще пробити коридор на Придністров'я", – пояснив Романенко.

Проте графік окупації українських територій, за словами генерала, не виконано завдяки зусиллям наших захисників. "За завданнями і часом ця операція зривається, про це можна судити з того, де перебували війська місяць тому і зараз. Ми бачимо все, що вони просунулися завдяки тому, що залишається потужний потенціал. Зараз найжорсткіші бої навколо Сєвєродонецька, Лисичанська, Слов'янська, Бахмута. З огляду на ці бої, протягом тижня буде видно, чи видихнеться РФ, чи буде застабілізована ситуація, чи сторони перейдуть до так званої оперативної паузи, а потім до оборони", – резюмував він.

Особлива "гра" Кремля? В ISW пояснили, що стоїть за арештом заступника Шойгу, якого запідозрили в держзраді

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:47

Російська влада заарештувала заступника міністра оборони Тимура Іванова 24 квітня за звинуваченням у отриманні хабаря, хоча інші джерела вказали, що він підозрюється у державній зраді. Арешт топчиновника викликав в інформаційному просторі країни-агресо...

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...