Особиста образа для Путіна: Військовий експерт назвав об'єкт, удар по якому принесе найбільшу користь Україні

Удар Збройних сил України по гідроспорудах на Дніпрі, які постачають воду в анексований Крим, міг би стати для російського диктатора Володимира Путіна особистою образою. Це могло б спричинити серйозний тиск на противника. Про це розповів військовий експерт Петро Черник в ефірі "Радіо НВ", передають Патріоти України.

За його словами, гідроспоруди є найважливішим об'єктом на півдні України. "Це гідроспоруди на Дніпрі, які постачають воду до Криму. Ось туди потрібно справді думати, концентруватися, бо це справді серйозний тиск на противника, як тільки ми їх відіб'ємо", – сказав Черник.

За його словами, група, якій було б вигідно перекриття постачання води в окупований Крим, є навіть в одній із "веж Кремля". Черник зазначив, що це люди із середовища директора ФСБ Олександра Бортникова та секретаря Радбезу РФ Миколи Патрушева. "Чергове перекриття води в Крим – удар персонально по Путіну, і деякі "вежі Кремля" це може влаштувати. Ось така вона, дивна політична кон'юнктура щодо боротьби за владу в самій Росії", – пояснив він.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...