Останній раз таке кіно ми дивилися у 1999 році у справі Лазаренка: Луценко цікаво висловився про підозру Медведчуку

Колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко порівняв ситуацію з повідомленням про підозру політику Віктору Медведчуку, якому так і не вдалося вручити документ, зі справою екс-прем'єра Павла Лазаренка, якому свого часу дали можливість виїхати з України, передають Патріоти України.

«Останній раз таке кіно ми бачили у 1999 році у справі Лазаренка. Йому спочатку дозволили виліт з України, а потім проголосували за позбавлення недоторканності», — пише Луценко на своїй сторінці у соціальних мережах.

За його словами, підозра Віктору Медведчуку була підписана генпрокурором ще до повернення політика з Москви, проте його не затримували ані в аеропорту, ані на заході, який опозиція провела 9 травня, ані після акції.

«Сподівався, що спецслужба просто тримає паузу перед бурхливим фіналом. Але це було не так. Сценарист все ж вважає глядачів лохами», — додав він.

Нагадаємо, що генпрокурор Ірина Венедиктова підписала підозри Віктору Медведчуку та його близькому соратнику Тарасу Козаку — їм інкримінують держзраду. Політиків підозрюють у трьох злочинних епізодах: розграбуванні національних цінностей, розкритті державної таємниці, веденні антиукраїнської діяльності.

По-перше, йдеться про змову з представниками Росії з метою перереєстрації юрособи в окупованому Криму для розробки родовища на шельфі Чорного моря. По-друге, про передачу представникам країни-агресора закритої інформації щодо секретного підрозділу ЗСУ. По-третє, про створення в Україні мережі агентів впливу, які працюють в інтересах Росії. За даними СБУ, в Україні зараз знаходиться лише Віктор Медведчук, а Тарас Козак виїхав до Росії не збирається повертатися.

Спроба трампістів затягнути процес не пройшла: Сенат США провів процедурне голосування щодо пришвидшення голосування допомоги Україні

середа, 24 квітень 2024, 2:35

23 квітня Сенат США підтримав скорочення процедури розгляду законопроєкту про фінансування військової та економічної допомоги Україні. 80 сенаторів підтримали клопотання лідера демократичної більшості в Сенаті Чака Шумера "про завершення дебатів", яке ...

Адміністрація Байдена поспішає наздогнати втрачений час: Далекобійні ATACMS будуть у першому пакеті - ЗМІ

середа, 24 квітень 2024, 1:45

У наступному пакеті американської військової допомоги Україні вартістю близько мільярда доларів вперше можуть бути далекобійні ракети ATACMS. Про це у вівторок, 23 квітня, пише CNN із посиланням на джерела." . "Під час брифінгів у Конгресі протягом ос...