Оце так поворот: Росіяни палили шини в Севастополі, щоб відвернути увагу від ударів по кораблях, - аналітики

Чорний дим у Севастополі 29 жовтня не був пов'язаний з військовими навчаннями.Про це йдеться у звіті OSINT-спільноти GeoConfirmed в Twitter, передають Патріоти України.

Під час атаки на стоянку військових кораблів Чорноморського флоту в Севастопольській бухті в мережі з'явилися фото стовпа густого темного диму, що піднявся. Пізніше окупаційна влада заявляла, що дим пов'язаний з військовими навчаннями. Кремлівські пропагандисти оперативно зняли відповідний ролик.

OSINT-дослідники підтверджують, що військові "на навчаннях" палили шини, але це є нелогічною дією, коли по вашому флоту завдають ударів.

"Але навіщо вам навчання з купою диму, коли ваш флот атакували? Єдина причина, через яку ви це зробите, - відвернути увагу від атак", - пишуть аналітики.

Того ж дня "влада" Севастополя закликала жителів не тиражувати фото і відео роботи ППО, щоб "не допомагати ворогові". У місті навіть ввели заборону на публікацію відео з камер спостереження, коли в мережу злили кадри точного удару надводного безпілотника по пришвартованому кораблю.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...