Оце так: Вашингтон закликав Україну припинити атаки на російські НПЗ

Сполучені Штати Америки стурбовані атаками на російські нафтопереробні заводи, які останнім часом все частіше починають палати в Росії - Вашингтон закликав Україну припинити атакувати російські НПЗ. Про це писало видання Financial Times, передають Патріоти України.

У повідомленні вказано на те, що США зауважує на наступному: продовження подібних атак може призвести до зростання світових цін на нафту.

Також у Вашингтоні стурбовані, що за умов, якщо Україна й надалі продовжить завдавати ударів по російських нафтопереробних заводах, Кремль може завдати удару "по енергетичній інфраструктурі, на яку спирається Захід". Мова йде про інфраструктуру "Каспійського Трубопровідного Консорціуму" (КТК), через який відбувається постачання казахстанської нафти.

В повідомленні зауважується, що подібне "попередження" від Вашингтону було адресоване Службі безпеки України та Головному управлінню розвідки МО України: "...попередження з Вашингтона були адресовані СБУ та ГУР".

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...

Треба закрити небо: Пісторіус попросив Швейцарію передати Україні Patriot

середа, 8 травень 2024, 17:44

Німеччина виступила з ініціативою щодо зміцнення протиповітряної оборони України. Так, нещодавно міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус попросив свою швейцарську колегу Віолу Амхерд поставити Києву систему Patriot. Однак переговори явно не привели н...