Падіння героя: Протасевич назвав протести в Білорусі "спробою державного перевороту"

Засновник Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич, якого утримують білоруські силовики, заявив про свою причетність до "спроби держперевороту" в Білорусі. Про це він сказав в інтерв'ю RT у середу, 11 серпня, передають Патріоти України.

"Напевно, так. Я щиро вірив у те, що я робив. І я робив це зовсім не заради того, до чого пізніше, і в тому числі зараз, приходить опозиція. Я, дійсно, в багатьох моментах був, напевно, навіть занадто ідейним і надто вірив у якісь ідеали. Яких, на жаль, у реальному житті набагато менше, ніж я думав", - відповів Протасевич на питання, чи вважає він себе "співавтором" спроби революції.
Також Протасевич сказав, що був у батальйоні Азов, бо хотів попрацювати військовим фотографом. "Я туди потрапив, тому що шукав шляхи поїхати, попрацювати на війні. Тому що довгі роки, і навіть опісля, я хотів працювати, зокрема, як військовий журналіст, працювати на фронті і так далі. Це те, що мене вабило. І навіть моє потрапляння в Україну, в Азов, було просто пов'язано з тим, що я зміг домовитися, щоб я просто був як фотограф. При цьому підрозділі..." - пояснив утримуваний білоруський опозиціонер.
Водночас він назвав справжнім маренням звинувачення з боку так званої "ЛНР", що він когось убивав. "Я не знаю, якщо чесно, в чому вони переконалися. Заяви вони робили зовсім якісь розлогі. З урахуванням того, скільки звідти лунало взагалі по-справжньому якихось маячних заяв, про те, що я там мало не сафарі на людей влаштовував, за якісь суми, що, природно, є відвертим маренням", - підкреслив Протасевич.

"Більш того, я на території "ЛНР" навіть жодного разу й не був. Тому, я думаю, краще питання ці їм ставити. А в тому, що стосується інших аспектів, по-перше, я вже неодноразово співпрацював зі слідством. І будьмо відвертими. Якби до мене були якісь питання по цій лінії, я б, напевно, і тут не сидів, і звинувачення б у мене були взагалі інші. До того ж, розумієте, це інцидент, який був... я повернувся ще наприкінці 2015 року. І після цього в мене були й обшуки, і зустрічі з тим же ГУБОПіКом (Головне управління з боротьби з організованою злочинністю і корупцією. - Ред.) і так далі. Чесно скажу, мені було трохи дивно спостерігати за тим, що просто пропаганда багато в чому використовувала ось цей негативний образ. Хоча всі чудово розуміли, що якби до мене були питання в цій частині, то я б сів ще тоді, в 2015-му, у 2016 році", - підсумував Протасевич.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...

Америка ставить питання руба: Блінкен прибув до Китаю. У портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпіна не допомагати росіянам, - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...