Патріарх Кирило заявив, що лібералізм - гріховна ідея

Патріарх Кирило вважає, що ліберальна ідея передбачає відмову від авторитетів і влади.

Патріарх Кирило. Фото: ЕРА.

Глава Російської православної церкви патріарх Кирило заявив на виступі в Петербурзькому єпархіальному управлінні, що лібералізм – це "в якомусь сенсі" гріховна ідея. Про це повідомило 15 жовтня "РИА Новости", передають Патріоти України.

За словами патріарха, "установлення самого себе в центр життя і є ліберальною ідеєю". Він продовжив, що "в якомусь сенсі це гріховна ідея, тому що установлення в центр життя самого себе – це і є відпадання від Бога, у центрі життя має бути Бог".

Кирило зазначив, що, "пройшовши 90-ті роки, значна частина освіченого суспільства стала розуміти, що таке лібералізм", а на початку XX століття люди були ним "зачаровані". Патріарх вважає, що ліберальна ідея передбачала відмову від авторитетів і влади в тому сенсі, що "хоч якась влада має бути – без поліцейських на вулиці не обійтися, – але кожна людина має таку гідність і такі права, що він і є сам для себе владою".

На думку Кирила, революції не випадково відбувалися саме в Санкт-Петербурзі, "тому що був дуже високий рівень згоди освіченого інтелігентного населення з ліберальною ідеєю".

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...