Пауза заради переговорів: Експерт розповів, коли Росія може призупинити війну

Росія може взяти паузу у війні в зимовий період. Таку думку в інтерв'ю "Головреду" озвучив політичний аналітик Інституту Євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач, передають Патріоти України.

За його словами, найкращий варіант для Росії — втягнути Україну в переговорний процес, щоб зафіксувати сформований статус-кво і унеможливити контрнаступ України.

"Це те, що вони будуть намагатися нам нав'язати — взяти якусь оперативну паузу, можливо на зиму. Після осені вести переговори, а тим часом, як всі ми прекрасно розуміємо, зализувати рани, лікувати поранених, ремонтувати підбиту або пошкоджену техніку, розконсервувати стару, виробляти нові ракети, снаряди і готуватися до наступної хвилі окупації", - вважає Горбач.

Експерт вважає, що поведінка Росії дуже нагадує розтягнуту в часі історію з поділом Речі Посполитої. "Тоді, правда, це були не тільки Росія, але і Пруссія і Австрія, які ділили Річ Посполиту в три підходи, адже всю відразу поділити не могли, тому що була занадто велика територія. Переварити, взяти під контроль окупаційної влади всю Україну за один раз просто неможливо, тому вони хотіли б проковтнути Україну частинами і розтягувати це на тривалий час", - зазначив Горбач.

І додав, що Україна не повинна погоджуватися на виверти Росії з тимчасовими переговорами — їх треба виганяти з захоплених позицій. Бо якщо цього не зробити тепер, то завтра вони підуть далі.


Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...