Пентагон уклав контракт на будівництво перших стратегічних субмарин нового покоління Columbia

170-метрові монстри стануть найбільшими з субмарин, коли-небудь побудованих Сполученими Штатами

Стратегічні субмарини - основа американської ядерної тріади. Саме тому до них завжди прикута підвищена увага Пентагону. Як повідомляє видання Naval News, що належить корпорації General Dynamics верф Electric Boat отримала великий контракт на будівництво двох субмарин стратегічного призначення нового покоління, зазначають Патріоти України.

Сума угоди склала 9,4 мільярда доларів. Обумовлено будівництво і випробування головного і другого кораблів типу Columbia, а також супутню підтримку.
Electric Boat - генеральний підрядник за програмою Columbia. Передбачається, що нова субмарина замінить застарілі підводні човни з балістичними ракетами типу Ohio.
Будівництво чотирьох з шести «супермодулей» буде проходити на підприємстві Electric Boat в Квонсет-Пойнті. Потім модулі доставлять на баржі на майданчик остаточного складання в Гротон, штат Коннектикут. Там компоненти зберуть в єдину конструкцію.
Як зазначає Naval News, при довжині 560 футів (170 метрів) і водотоннажності приблизно 21 000 тон підводні човни типу Columbia стануть найбільшими з субмарин, коли-небудь побудованих Сполученими Штатами. Передбачається, що головний корабель поставлять американському флоту в 2027 році. Всього намір побудувати 12 стратегічних субмарин нового покоління.
Примітно, що новий човен буде нести менше балістичних ракет, ніж попередник - згадана вище субмарина типу Ohio. Якщо на борту останньої розміщуються 24 ракети Trident D5, то у випадку з Columbia їх число обмежать 16 одиницями. Більш високі (в порівнянні зі старим човном) можливості забезпечать в тому числі за рахунок істотного зниження рівня шуму.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...