Перед вибухом попросив маму сходити на кухню: Російська ракета 31 грудня в Києві вбила матір і покалічила іншу жінку


31 грудня, коли українці готувалися зустрічати Новий рік, російські війська знову завдали ракетного удару по нашій країні. У результаті одна з ракет впала у Солом'янському районі столиці у приватному секторі. Зруйновано кілька будинків, загинула жінка, у якої лишився маленький син. Інша жінка серйозно постраждала, зараз вона перебуває у реанімації у комі, передають Патріоти України. Докладніше про це читайте у матеріалі OBOZREVATEL.

Пішла на кухню та загинула

Буквально за кілька годин до Нового року 31 грудня Росія знову завдала ракетного удару по Україні. Більшість випущених ракет припала на столицю. Одна з них упала в Солом'янському районі, у приватному секторі на Батиєвій горі.

В результаті було зруйновано два будинки, ще кілька зазнали пошкоджень. В одному з них загинула молода жінка Ірина Кагарлицька. Про те, що сталося, розповів родич родини Павло, який мешкає під Києвом.

"Частина будинків на цій вулиці збудована за радянських часів із цегли, вони міцніші. А будинок моєї сестри Ганни Михайлівни та її чоловіка Анатолія Вікторовича добудовувався з черепашнику. Тому він не такий надійний.

Ракета або її частина впала на вулицю між будинками. В домі навпроти хоча б стіни вціліли, а будинок сестри зруйнований. Сестра та її чоловік зараз у лікарні на Печерську. В Анатолія Вікторовича зламане ребро, багато осколкових поранень. Сестра отримала осколкові поранення склом, вона зараз уся в бинтах. Їхній син Сергій Кагарлицький отримав легші поранення, а ось його дружина Ірина, на жаль, загинула", – каже Павло.

За його словами, Ірина, Сергій та їхній 10-річний син Микита були у кімнаті. Хлопчик попросив маму принести щось із кухні, вона пішла туди – і пролунав вибух. Дитину та батька врятувала стіна, а ось жінка загинула.

"Хлопчик переживає через те, що попросив маму сходити на кухню, але хіба він винен у цьому", – зітхає родич. Сама загибла Ірина родом із Чернігова. Сергій навчався там, вони познайомилися, одружилися та приїхали жити до Києва в батьківську хату. Ірина працювала бухгалтером.

У цьому ж будинку мешкала і родина дочки Кагарлицьких. Але сама дочка Ольга зараз перебуває у Франції, її син на фронті, а дочки-студентки якраз на той час не було вдома. Тож їм пощастило.

Ірину збираються ховати у рідному Чернігові. Але поки що йдуть експертизи, тож точна дата прощання невідома. Ті, хто захоче допомогти сім'ї, можуть переказати кошти на картку Сергія Кагарлицького у ПриватБанку: 5168 7450 1408 2868.

Приїхала з Європи та потрапила під ракетний удар

У другому будинку, який сильно постраждав від російської ракети, також готувалися до Нового року. У ньому перебувала сім'я: літній батько, його син і дружина, яка приїхала ненадовго з Європи.

"Так трапилося, що на свята туди приїхала дружина мого брата. Вона вже кілька місяців жила в Європі разом із нами, ми поїхали через війну. Але їй потрібно було залагодити справи з документами, поміняти старий паспорт і зробити закордонний, та й побачитися з чоловіком.

Я саме листувалась з нею по інтернету. Коли повернулася з магазину, звернула увагу, що моє останнє повідомлення їй не доставлено. Зайшла в Telegram, а там пишуть про ракетний удар по Україні, що у Києві вибухи. Я почала хвилюватися, дзвонила, писала братові, але він не відповідав. Потім уже мамі зателефонувала сусідка з України та розповіла, що ракета вибухнула на нашій вулиці, біля нашого будинку", – розповідає родичка, вона просить не вказувати імена.

Після вибуху чоловік жінки та його літній батько змогли витягнути її з-під завалів та передати медикам. Однак після цього чоловік похилого віку впав, виявилося, що у нього перелом стегна. Чоловік постраждалої жінки отримав поранення, але легші.

Наразі постраждала перебуває в реанімації у комі, її стан стабільно важкий. Під час вибуху в неї стався крововилив у мозок. Лікарі жодних прогнозів не дають. Єдине, що втішає, у неї таки є реакції тіла, хоч і слабкі. Це свідчить про позитивні зміни. Жінці знадобиться дуже тривале лікування. Родичі зараз шукають для неї спеціальний протипролежневий матрац.

Джерело: Обозреватель

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...