Перегорів не буде: Білий дім намагається виключити пряму зустріч Байдена та Путіна на G-20, - Politiko

Президент Джо Байден та лідер Російської Федерації Володимир Путін повинні відвідати саміт "Великої двадцятки", який стартує в Індонезії 15 листопада. Офіційні особи США намагаються запобігти зустрічі лідерів. Про це пише видання Politiko, передають Патріоти України.

Відзначається, що Байден зробив крок для зустрічі з Путіним на саміті, щоб обговорити питання звільнення американських бранців, в тому числі зірку WNBA Брітні Грінер. При цьому ніяких переговорів з Кремлем про укладення угод не планується.

Водночас не виключено, що в якийсь момент шляхи Байдена і Путіна на саміті можуть перетнутися, але офіційна зустріч не планується. Крім того, вживаються заходи, щоб виключити зустріч американського президента з російським колегою в коридорі або навіть на груповому фото.

"Ми знаємо, що президент Байден думає про президента Путіна: він думає, що він вбивця, він думає, що він військовий злочинець", - заявив колишній посол США в Україні Вільям Тейлор.

Нагадаємо, що президенти Путін і Байден зустрічалися тільки один раз на саміті в Женеві влітку 2021 року, а остання їхня розмова відбулася в лютому, всього за кілька днів до повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

У той же час між Вашингтоном і Пекіном стартували переговори про те, що на G-20 пройде перший особистий саміт між президентом США і китайським лідером Сі Цзіньпіном.

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...