"Перехоплює 100% ракет HIMARS": Експерт розвіяв міф про ефективність ЗРПК "Панцир-С1"

"Перехоплює 100% ракет HIMARS": експерт розвіяв міф про ефективність ЗРПК "Панцир-С1"

Зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцир-С1" не здатний технічно перехоплювати ракети HIMARS, як раніше заявляли російські пропагандисти в ефірі ТРК "Звезда". Про це написав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

Зокрема, експерт відреагував на сюжет ТРК "Звезда", що належить Міноборони РФ, про те, що комплекс "Панцир" показує 100%-й показник перехоплення ракет HIMARS.

"По-перше, не ракет, а реактивних снарядів. По-друге, це ТРК "Звезда" розповідає про ті самі ЗРПК "Панцир-С1", які створили кільцеву ешелоновану ППО навколо Кремля? Ну, того самого, на дах якого приземлилося два БПЛА, що мають максимальну швидкість менше ніж 1 км за секунду?" — написав експерт.

Коваленко також розповів про ситуацію під час стрільб батареї ЗРПК "Панцир-С1" у 2020 році. Вони виявилися провальними, оскільки чотири ЗРПК "Панцир-С1" вели одночасно вогонь по повітряній мішені Е-95, але так і не змогли її уразити.

Як вдалося з'ясувати розслідувачам із команди російського опозиціонера Олексія Навального, ЗРПК "Панцир С1" залучили для охорони Володимира Путіна. Зокрема військову техніку помітили біля резиденції президента РФ у Красній Поляні (неподалік міста Сочі), у Ново-Огарьово та на Валдаї.

ЗРПК "Панцир-С1" – це російський самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс (ЗРПК) наземного та морського базування. Призначений для ближнього прикриття цивільних та військових об'єктів (зокрема комплексів ППО великої дальності) від усіх сучасних та перспективних засобів повітряного нападу. Також може здійснювати захист об'єкта, що обороняється, від наземних і надводних загроз.

"Панцир-С1" є зенітним ракетно-гарматним комплексом малого радіуса дії, що розміщується на гусеничному шасі, колісному шасі вантажівки, причепа або встановлюється стаціонарно. Управління ведуть два чи три оператори. Протиповітряна оборона здійснюється автоматичними гарматами та керованими ракетами з радіокомандним наведенням з інфрачервоним та радіолокаційним стеженням. Комплекс призначений для захисту малорозмірних об'єктів від засобів повітряного нападу (як пілотованих, так і безпілотних).

Ціна одного ЗРПК "Панцир-С1" складає від 13,15 до 14,67 мільйона доларів США. Знаходиться на озброєнні таких країн, як РФ, Алжир, Ірак, Іран, ОАЕ, Оман, Сербія, Сирія, Ефіопія, Лівія.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...