"Перевіряємо багато речей": Генерал НАТО розповів про уроки, винесені з війни в Україні

Спостерігаючи за війною в Україні, НАТО отримує уроки щодо ведення бойових дій. Про це сказав головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО генерал Сухопутних сил США Крістофер Каволі під час отримання нагороди від Центру аналізу європейської політики, пише "Голос Америки" 27 вересня, передають Патріоти України.

Говорячи про нові уроки, які засвоїли в Альянсі за час повномасштабної війни в Україні, генерал Каволі згадав про роль нових технологій, зокрема дронів.

"Дрони, а також безпілотники показали себе надзвичайно ефективно як дуже недорогий спосіб додати третій вимір. Це вимагає лише незначної підтримки, навчання і значних результатів на полі бою", — сказав американський військовий.

Командувач сил НАТО наголосив, що сили НАТО підтримують постійні контакти з українськими військовими. "Ми також перевіряємо багато речей, наприклад, пов'язати розвідку з [військовими] операціями", — сказав генерал.

Крім того, генерал Каволі згадав про важливість цивільних лідерів у війні. Він наголосив, що воєнні перемоги можливі й без них, однак без політичного лідерства неможливо отримати бажаний політичний результат. За словами Каволі, під час війни українські лідери змогли "стимулювати почуття гордості та непохитності" своїх громадян, тоді як лідери НАТО "стояли разом, були сміливими та ухвалювали важливі рішення".

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...