Переворот у Нігері: Сусідні країни вирішили сформувати військовий контингент для вторгнення, - Reuters

Країни Західної Африки, що входять до військово-економічного блоку ECOWAS, вирішили "активувати" та "розгорнути" "резервні сили", щоб за потреби задіяти їх для відновлення конституційного ладу в Республіці Нігер. Як пише Reuters, про це повідомив пресі офіційний речник ECOWAS Омар Аліє Турей, передають Патріоти України.

За його словами, керівники армії Західної Африки зустрінуться найближчими днями, щоб підготувати плани можливого військового вторгнення в Нігер, де два тижні тому військова хунта скинула уряд і президента та захопила владу.

Наразі не зрозуміло, скільки військ планують задіяти країни блоку та скільки часу їм знадобиться для збору цих військ. Поки що було озвучено лише одну цифру: президент Кот-д’Івуару заявив про намір створити один батальйон із 850 військовослужбовців.

Надіслати війська також погодилися Бенін та Сенегал – але без конкретики. Решта країн блоку поки що утрималися від подібних заяв. Тим часом Малі та Буркіна-Фасо, які також є членами ECOWAS, заявили, що навпаки захищатимуть хунту в Нігері. Але тут варто нагадати що в обоих цих державах владу зараз також утримує військова хунта, що прийшла до влади зокрема за підтримки Росії.

У Малі повстанці знищили колонну ЧВК Вагнер. Смерть карателя прийняв відомий рашистський пропагандист, що сіяв ненависть до українців

неділя, 28 липень 2024, 8:40

"Кращі солдати Росії" наразі ганебно тікають від "купки дикунів", відступаючи вглиб країни разом з військами місцевої хунти, котрим мали показати як треба по-справжньому воювати. Під час удару повстанцями-туарегами по колоні приватної військової кампан...