Перший пішов: Вищий антикорупційний суд засудив екснардепа Черненка через незаконне отримання компенсації з держбюджету за оренду житла в Києві

"Невинна" нардепівська хитрість, котрою користувались десятки слуг народу кожного скликання Ради, нарешті почала обертатися кримінальною відповідальністю недоторканих

Вищий антикорупційний суд засудив колишнього народного депутата від БПП Олександра Черненка до трьох років позбавлення волі з трирічним випробувальним терміном за незаконне отримання компенсації за оренду житла в Києві, повідомляють Патріоти України з посиланням на ЛБ.

ВАКС затвердив угоду про визнання винуватості між ним і прокуратурою. Екснардеп визнав, що незаконно отримав близько 600 000 компенсації за оренду житла в Києві під час його каденції в Раді.

"Угоду між САП і обвинуваченим Олександром Черненком - затвердити. Визнати Черненка винним у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання службовим становищем). Призначити покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки з позбавленням обіймати посади у виборних органах державної влади строком на 1 рік. Призначити штраф 17 000 гривень. Звільнити його від основного покарання на випробувальний термін 3 роки", - зазначив суддя.

Також колишнього парламентарія зобов'язали періодично з'являтися для реєстрації або зміни місця проживання в орган пробації та не виїжджати за кордон без узгодження. Також з Черненка стягнули 20 000 гривень за проведення експертиз.

Колегія суддів зазначила, що Черненко сам відшкодував завдані збитки, добровільно пішов на угоду і скоїв злочин одноосібно, а тому не потрібне надання викривальних свідчень інших осіб.

В зв'язку з цією подією варто нагадати і про скандал навколо першого заступника голови Верховної Ради теперішнього скликання "лібертаріянця" Стефанчука, котрий орендував квартиру у власної тещі, з котрою до того проживав чимало років без держкомпенсації.

Хто стане наступною жертвою Феміди після Черненка і чи будуть серед фігурантів представники чинної влади з теперишньої монокоаліції, покаже час.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...