"Під новорічну ялинку усім українцям": Воїни 54-ї бригади ЗСУ показали "бойовик" про успішно виконане завдання (відео)

Українцям представили короткий "бойовик" під назвою "Убий вагнера" із реального життя воїнів батальйону К-2 54-ї окремої механізованої бригади ЗСУ. Бійці показали, як нищать ворогів, які ступили на українську землю. На кадри потрапило виконання ними чергового бойового завдання на південному-сході в грудня 2022 року. Відео опубліковано на YouTube-каналі бойової групи, передають Патріоти України.

"Воїни батальйону К-2 54-ї ОМБр нищать ворога і вдень, і вночі, і в новорічні свята. Під новорічну ялинку усім українцям – бойовик про виконання чергового бойового завдання бійцями підрозділу", – зазначили військові.

У свій мініфільм вони помістили короткі сюжети, які відзняли на фронті. Зокрема й у районі Бахмута на Донеччині, де важкі бої тривають уже пів року, але найгарячішими там будні наших захисників стали взимку. Батальйон К-2 тримає оборону, разом із іншими підрозділами ЗСУ відбиваючи атаки ворога.

"Бої точаться за кожну ділянку дороги і за кожну лісопосадку", – підкреслили воїни, проілюструвавши це кадрами ударів по зосередженню окупантів і того, що від них залишилося.

Також українцям показали фрагменти з бойового завдання бійців групи К-2 – вони вирушили на нього вранці після російського артудару, щоб провести зачистку ворожих позицій. Захисникам було відомо, що окупанти готуються до нового такого удару, тому попередили їх і знищили, давши наводку артилерії.

"Вони атакували нас два дні підряд, але в них не вийшло. Ми зрозуміли, що вони змінять тактику й підуть вночі. Тому підняли нічний борт, чекали, коли прийдуть, і навели туди озброєння", – розповів командир батальйону К-2 Кирило Верес.

За його словами, туди прийшло сім окупантів, по яких захисники відкрили прицільний вогонь. Так було знищено позицію найманців із російської приватної військової компанії "Вагнер", і ліквідовано ворожу штурмову групу.

На ранок українські воїни змогли побачити результати своєї роботи – на місці удару виявили розкидані трупи російських солдатів і їхні пожитки. Бійці захопили трофейну зброю і документи. "Щодня бійці батальйону К-2 виконують десятки бойових завдань. Батальйон знищив сотні окупантів і десятки одиниць ворожої техніки. Ми продовжуємо тримати оборону, захищаючи Україну. До перемоги! Слава Україні! Смерть ворогам!" – заявили захисники.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...