Підклав гранату під голову: Опратор БПЛА поділився моторошною історією про окупанта, який відправив до Кобзона свого товариша

Оператор БПЛА у прикордонній комендатурі швидкого реагування 7-го загону ДПСУ з позивним "Журналіст" Володимир Семків розповів виданню "Новинарня" про тактику ЗС РФ на Харківському напрямку та ставлення окупантів до власних поранених співслужбовців, передають Патріоти України.

Семків зазначив, що раніше російські окупанти йшли в штурми великими загонами та не маскувались.

"Складалося враження, що вони переконані у власному успіху, власній безкарності. Або ж їм просто начхати на власне життя. Сунуть на укріплену позицію у повний зріст, серед білого дня, пересуваються по відкритих дорогах", — описав він.

Нині ж, зі слів бійця, ворожа тактика змінила. Російська піхота почала ховатись у "зеленці" та пересувається вже меншими групами.

"Вони зазнали втрат, і згодом ми бачили, що тактика змінюється: росіяни більше маскуються, пересуваються меншими групами", — пояснив Семків.

Також Семків переповів історію, яку чув від "доброго друга" після одного бою. Його група поранила російського бійця, і той почав кричати про допомогу. Тоді до військового підбіг співслужбовець, вийняв чеку та зі словами: "Цей боєць відправляється до Бога", — підклав гранату йому під голову.

"Вони або не дружать з життям, або надто дружать зі смертю. Це якийсь російський сатанинський драйв", — підкреслив Семків.

Згадав він і місцевого мешканця похилого віку, в чиєму селі бійці Сил оборони опинились в напівоточенні.

"Біля його хати лежав електричний стовп, повалений вибухом, і на ньому чоловік власноруч повісив синьо-жовтий прапор. Це був відважний вчинок, бо над селом постійно літали дрони, і для росіян цей прапор був подразником — могло прилетіти. Сам дід ходив по вулиці у військовому кашкеті з тризубом", — розповів воїн.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...