Підозріло "бідний" та причетний до гучних скандалів: Що відомо про суддю, який вирішує долю Медведчука

Суддя Печерського районного суду міста Києва В'ячеслав Підпалий, який виносить рішення щодо нардепа від "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука, не може похвалитися бездоганною репутацією. У ЗМІ є багато інформації як про скандали, пов'язані з його професійною діяльністю, так і про дивовижні показники в декларації. Докладніше про нього читайте в матеріалі, який Патріоти України пропонують вашій увазі.

Чим "прославився" суддя?

Один із гучних скандалів датується 2014 роком, коли розглядалася справа колишнього першого віцепрем'єр-міністра Сергія Арбузова. Його рахунки, на яких, за даними ЗМІ, було більш ніж 200 млн грн, заарештували. Однак потім за рішенням суду, а саме Підпалого, кошти розморозили. Ще пізніше Генпрокуратура почала розслідування за фактом такого вердикту, але покарання суддя так і не отримав.

У 2018-му Підпалий оскандалився тим, що дав Генпрокуратурі доступ до інформації з телефону журналістки Наталії Седлецької. Таке рішення пов'язали зі справою про можливе розголошення держтаємниці директором НАБУ Артемом Ситником.

Також журналісти писали і про можливі корупційні схеми за участю Підпалого. Так, розглядаючи справу про цивільну суперечку про договір позики, суд зобов'язав відповідача виплатити понад 56 млн грн, з них майже 51,6 млн самого боргу за позикою, 4,9 млн відсотків і ще 8 тис. грн судового збору. І це зважаючи, що було представлено три експертизи МВС, які свідчать про підроблений підпис відповідача під договором позики.

У щорічній декларації за 2020-й Підпалий указав річну зарплату за основним місцем роботи в розмірі 1 196 318 гривень, а також готівкові заощадження: 2 тисячі доларів, 2 тисячі євро і 50 тисяч гривень.

За даними судді, в нього немає власного житла, він може користуватися кімнатою в столичному гуртожитку або проживати в будинку в Обухівському районі Київської області. Також указав "право на користування" автомобілем Toyota Land Cruiser, але транспортний засіб не задекларовано як власність.

Додамо, Підпалий у 1999 році був призначений помічником судді Верховного суду. У 2006-му його делегували до Печерського районного суду Києва на п'ять років указом третього президента Віктора Ющенка, а після завершення каденції йому продовжили суддівські повноваження безстроково.

Джерело: Обозреватель

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...