Підтвердили високий клас бойової підготовки: Спецназівці ВМСУ, ССО та прикордонників провели морські маневри в екстремальних умовах

Вперше збори проводилися відразу у трьох різних локаціях. Також вперше відпрацьовувався широкий спектр різновидів штурмових і водолазних спусків.

Правоохоронці різних підрозділів два тижні проводили навчання в Чорному морі з водолазної та спецпідготовки. Про це повідомляє Держприкордонслужба у вівторок, 3 серпня, зазначають Патріоти України.

На островах Первомайський, Березань і на Тендрівській косі тренувалися представники спецпідрозділів морської охорони Держприкордонслужби, Військово-морських сил, Сил спецоперацій ЗСУ, Нацгвардії, поліцейського Корд, ДБР і Управління держохорони.

Спецназівці відпрацьовували дії у нестандартній ситуації поблизу місця дислокації; плавали на 500 і 1000 метрів; надавали першу допомогу аварійному водолазу; проводили водолазні спуски і роботи на малих і середніх глибинах; тренувалися на підводне орієнтування і зв'язок; обстежили підводну частину корпусу затонулого судна вночі.

Вперше збори проводилися відразу в трьох різних локаціях, також вперше відпрацьовувався і такий широкий спектр різновидів штурмових і водолазних спусків.

"Занурення біля Первомайського відбувалися в умовах обмеженої, а іноді фактично нульової видимості... А підводна частина навколо острова Березань, переважно, скеляста, з величезними валунами - в таких умовах ми тренувалися вперше", - розповів командир відділу спеціальних дій Одеського загону морської охорони.

Під час тренувальних спусків із вертольота бійці відточували навички безпарашутного десантування у воду штурмовим способом і на суші - за допомогою системи "адаптер" і з використанням спеціальних спускових пристроїв.

Під час стрілянини з борта малого катера Бриг моряки-прикордонники відточували вогонь по морській цілі, переслідування і вогонь по судну-порушникові, висадку групи на необладнане узбережжя.

Раніше повідомлялося, що підрозділ ВМС прибув до Румунії. У багатонаціональних протимінних водолазних навчаннях також братимуть участь представники США, Болгарії, Румунії та Грузії.


Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...