Після довгих скандалів і непорозумінь: Штайнмаєр прибув до України

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр прибув до Києва з неанонсованим візитом, передають Патріоти України.

Фото президента на залізничному вокзалі української столиці у Twitter опублікувала його прес-секретарка Керстін Гаммелін. "Наша солідарність непорушна, і такою вона залишиться". Федеральний президент Штайнмаєр прибув до України", - написала вона.

У квітні 2022 року українська влада відхилила візит німецького президента через його зв'язки з Росією. Тоді Штайнмаєр мав намір відвідати Київ разом з президентами Польщі і країн Балтії.

Сам політик з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну засудив агресію Кремля і закликав притягнути Путіна та його оточення до трибуналу.

Рішення Офісу президента України викликало у німецького уряду обурення. В інтерв'ю ЗМІ канцлер Олаф Шольц заявив, що не відвідуватиме Україну після гучної відмови у візиті Штайнмаєра.

У травні Зеленський і Штайнмаєр провели телефонну розмову, у ході якої сторони "погодилися залишити минуле позаду і зосередитись на майбутній співпраці".

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...