Після кількох років болісних вагань колективний Захід зробив свій вибір у війні, - Піонтковський

Іншого виходу зараз, ніж повна, переконлива, демонстративна перемога України над Росією, для Заходу немає. Таку думку висловив американський політолог Андрій Піонтковський в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України.

"Ви ж пам’ятаєте, який потік статей ліберальної, демократичної американської преси було спрямовано на нас у червні, липні й першій половині серпня про те, що наступ не досяг поставленої мети. І те, що ми взагалі співчуваємо українцям, які не зможуть перемогти росіян, тому розмірковуймо про переговори, компроміси тощо. Але зараз ті ж самі газети після концептуального перевороту в американській адміністрації розробляють інше. Вони повторюють тезис, що, можливо, наступ не досяг поставлених цілей, але вони задаються питанням: чому? Тому що неможливий наступ без підтримки з повітря, бо ми не надали літаків, не забезпечили цю перевагу", - зауважив політолог.

Андрій Піонтковський додав, що та група, яка тепер заволоділа ініціативою у Білому домі, робить протилежні висновки. Відповідно, які можуть бути зараз переговори після заяви Байдена про те, що, якщо ми дамо розчленувати Україну, то програємо перед усім світом і дамо сигнал усім майбутнім агресорам. Висновок - треба діяти тут і зараз.

"Тому виник інший наратив - ми мусимо виправити цю помилку і повинні надати все озброєння Україні для весняного наступу. А що стосується літаків, з великим запізненням, але все це реалізується. В європейських країнах відбувається підготовка пілотів. Я гадаю, що це тепер технічні питання, які вирішуються у робочому порядку. І вирішено, на мій погляд, уперше. За підсумками візиту Зеленського я дійшов висновку, що після кількох років болісних вагань колективний Захід зробив нарешті свій вибір у війні. Іншого виходу зараз, ніж повна, переконлива, демонстративна перемога України над Росією, для Заходу нема. І це не лише рішення США, а й колективна позиція НАТО. Невипадково у ті дні, коли звучала ця заява, виступив Столтенберг. Він знову повторив: якщо ми укладемо перемир’я й зупинимо війну, то України більше не буде, а якщо продовжимо підтримувати Україну, дамо необхідне озброєння, то вона здобуде перемогу", - прокоментував він.

За словами Піонтковського, спільна мова керівників НАТО й США є принциповою перемогою, тому всі конкретні питання постачання зброї вирішуватимуться позитивно для України.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...