"Після смерті Путіна Росію чекає феодальна роздробленість і влада чеченських та вагнерівських польових командирів", - Бутусов

"Власники приватних армій Кадиров і Пригожин разом обрушилися зі звинуваченнями на Героя Росії генерал-полковника Лапіна, командувача військ Центрального військового округу ЗС РФ. Глава одного з російських регіонів вимагає від командувача угрупуванням ЗС РФ звітувати про своє місце перебування, прямо каже, що через Лапіна відбулися військові поразки. Але Міноборони РФ мовчить, адже Кадиров - всемогутній путінський лідер, кадировці - це еліта у Росії, конфліктувати з нею військові бояться", - пише у своєму блозі Юрій Бутусов, передають Патріоти України, і продовжує:

"Що стоїть за цими звинуваченнями російських військових? Насправді ударом по Лапіну два власники приватних армій Кадиров та Пригожин збираються збити тих, хто Лапіна призначив та підтримує – начальника Генштабу Герасимова та міністра оборони Шойгу.

У 2017 році у Шойгу з Пригожиним виник конфлікт, Пригожин претендував на постачання харчування до російської армії, але Шойгу йому не дозволив влізти в цей бізнес.

Кадиров і Пригожин тепер використовують поразки російської армії як привід поставити у військове керівництво своїх людей, свого міністра оборони і тим самим посилити свій вплив, взяти під контроль фінанси та зброю.

Кадиров і Пригожин вже фактично стали ватажками паралельних державі силових структур, особисто підпорядкованих Путіну. І цим відкритим конфліктом з Міноборони та Генштабом вони показують усім центам влади, що вони впливовіші за офіційні силові структури. Росію після смерті Путіна чекає феодальна роздробленість, влада чеченських та вагнерівських польових командирів".


"Ми повинні бути готові": Фінляндія підвищує боєздатність через можливе вторгнення РФ

понеділок, 6 травень 2024, 10:59

Фінляндія успішно перевірила свою здатність керувати військовою економікою і почала зберігати військове обладнання за межами своїх кордонів. Оскільки Гельсінкі готуються до можливого протистояння з дедалі агресивнішою Росією, передають Патріоти Україн...

Окупанти мають артилерійську перевагу 10 до 1: Аналітики оцінили ситуацію в районі Часового Яру

понеділок, 6 травень 2024, 10:48

Головною метою Росії на 2024 рік залишається захоплення Донецької та Луганської областей, оскільки війська РФ планують наступальну операцію цьогоріч влітку. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр ...