Пів тонни спирту та бензину на 9 млн грн: Верховну Раду готують до початку роботи після канікул

Управління справами Апарату Верховної Ради щосили готується до повернення народних обранців в стіни парламенту.

Раду готують до початку роботи на 9 млн

Поки народні обранці набираються сил у відпустці, Управління справами Апарату Верховної Ради щосили готується до їхнього повернення в стіни парламенту. А щоб перебування нардепів під куполом було максимально комфортним, бюджетних коштів не шкодують, повідомляють Патріоти України.

Серед останніх державних закупівель (як уже проведених, так і запланованих) наявні не тільки рутинні, але й такі, які викликають подив не тільки своїм розмахом, а й доцільністю замовленого товару. Про це свідчать дані офіційного сайту майданчика електронної системи державних закупівель ProZorro.

Наприклад, 29 липня Управлінням укладено договір на придбання 5 чоловічих вишитих сорочок "Дубки", вартістю в 4 тис. грн кожна. Серед основних вимог до товару – 100%-ва бавовна і вишивка ручної роботи.

Депутатам купили сорочки на 20 тис.

У серпні планується закупівля картриджів аж на 3 млн грн, світильників на 250 тис. грн, ще на 75 тис. грн – виробів для ванних кімнат і кухні, і на 365 тис. грн – натуральних тканин в асортименті. До останніх внесені по 5000 погонних метрів вибіленої марлі, ситцю і фланелі шириною до 1 м. Доставити 15 кілометрів тканини повинні в господарське приміщення на вул. Банковій, 6-8.

Для Верховної Ради закупили тканину на сотні тисяч гривень

Примітно, що "тканинна" закупівля обійдеться майже в 3 рази дорожче, ніж поточний ремонт робочих місць сесійної зали парламенту. На нього виділили близько 120 тис. грн. За ці гроші відремонтують мікрофонні підсилювачі, пульти синхронного перекладу, відкоригують роботу пристроїв змотування навушників й ін.

Після канікул депутати прийдуть у відремонтоване приміщення

Мабуть, найбільш дивним виявився лот із закупівлі 566 літрів чистого спирту, на придбання якого витратять 113,2 тис. грн. У найближчі дні планується укладення договору з ТОВ "ФК "Біолік ЛТД". Доставити ці пів тонни спирту повинні теж на вул. Банкову, 6-8, де розташоване Управління з питань звернень громадян Апарату ВРУ.

Депутатам закупили спирт на 114 тис.

Зовсім незрозумілою в епоху діджиталізації видається закупівля для потреб Верховної Ради канцелярії майже на 1,5 мільйона гривень. Серед товарних позицій – більше ніж 11 тис. ручок в асортименті, більш як 3 тис. маркерів, 30 пачок фломастерів, 18 пачок різнокольорових олівців і навіть 20 упаковок гумок для грошей (!). Крім цього, планується придбати 2 тис. конвертів із "золотим" логотипом будівлі парламенту, майже в таких же кількостях – ділових щоденників і настінних календарів. Усього в 2 лотах – 92 різновиди різних канцелярських виробів.

На канцелярські товари витратили більше ніж мільйон

І найбільше своїм розмахом вражає вартість одного з останніх тендерів, оголошених Автобазою управління справами Апарату Верховної Ради України. Йдеться про закупівлю піврічного запасу пального А-95-євро для автомобілів Верховної Ради, загальною вартістю трохи більше ніж 9 млн грн. На цю суму планують закупити 225 тис. літрів бензину наливом і ще 75 тис. літрів у талонах.

На нафтопродукти витратили мільйони

Трохи раніше Управління справами Апарату ВРУ встигло подбати і про закупівлю значної партії новеньких телевізорів у кількості 77 штук на загальну суму майже 400 тис. грн. Договір було підписано з ТОВ "НВП "РОМСАТ" ще 23 червня.

Депутатам закупили телевізори
Телевізори для депутатів обійшлися в 400 тис.


Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...