"Побачили у небі "мопед", коли перекривали дорогу": Патрульні розповіли, як збили над Києвом дрон (відео)

У понеділок, 17 жовтня, під час атаки Києва російськими дронами-камікадзе іранського виробництва один із ворожих БПЛА збили співробітники патрульної поліції. Вони помітили у небі над столицею "мопед", коли перекривали дорогу. Про це патрульні розповіли "Суспільному", передають Патріоти України.

Тоді й розпочалося "полювання" на Shahed, участь у якому взяли кілька екіпажів поліції. Загалом правоохоронці зробили по дрону від 90 до 100 пострілів із автоматів.

"Після цього дрон різко змінив траєкторію та вибухнув в 50-70 метрах від нас. Нам пощастило, якби впав на дорогу, то ми могли б отримати якесь поранення", – зауважив патрульний Олександр.

Його напарник Ярослав розповів, що безпілотник окупантів поліцейські намагалися збити з АК-74, які беруть із собою на зміну. "Зброя та, яку беремо з собою на зміну – АК-74. Що було, те і застосовували. Цілі (безпілотники) знаходились в центрі міста. Один з них своєї цілі не досяг", – зазначив поліцейський.

Нагадаємо: після вибухів у Києві поліцейські перекрили рух транспорту на окремих ділянках дороги в центрі. Мешканців попросили не виїжджати туди без особливої потреби.

Патрульні почали вести вогонь по ворожих БПЛА одразу з кількох автоматів. У момент наближення ворожого "Шахеда" ціль вдалося уразити, дрон впав неподалік.

Готують дітей до війни: Окупанти влаштували змагання з пілотування БПЛА серед школярів у Скадовську

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:22

За даними національного спротиву, російські окупанти у тимчасово окупованому Скадовську влаштували для школярів змагання з пілотування БПЛА. Деталі: У повідомленні спротиву зазначають, що у турнірі з пілотування БпЛА змагалися школярі молодших класів (...

Сі Цзіньпін танцює на краю прірви: Китай збільшив експорт до РФ сировини для виробництва боєприпасів - ЗМІ

п’ятниця, 17 травень 2024, 2:35

У Пекіні лише кілька місяців, щоб довести Заходу лояльність справі миру і заморозити поставки Москві засобів, що дають змогу підтримувати війну. Китай різко збільшив експорт до Росії нітроцелюлози, яку можна використовувати для виробництва боєприпасів....