Почалася паніка: Через дії українських військових Росія почала вивозити свої винищувачі з Криму, - звіт НАТО

У зв’язку з вибухами на військових об’єктах в окупованому Криму, які стають частішими, і за якими, ймовірно, стоять українські військові, Росія прийняла рішення вивезти з окупованого півострову десять своїх винищувачів. Про це повідомляє видання Business Insider з посиланням на секретний звіт НАТО від 22 серпня, передають Патріоти України.

"Росія, швидше за все, виведе свої військово-повітряні сили в Криму, щоб запобігти подальшим атакам з боку України", - йдеться у звіті.

У звіті наголошується, що російські військові на даний момент вже перекинули десять своїх винищувачів (шість винищувачів СУ-35С і чотири перехоплювачі МіГ-31БМ) з окупованого Криму назад на територію Росії, аби уникнути подальших втрат літаків.

За даними НАТО на аеродромі у Бельбеку дислокуються близько 32 російських винищувача. У більшості це винищувачі радянського зразка СУ-27 та невелика кількість сучасних СУ-35С і МіГ-31БМ.

У звіті йдеться і про збільшення кількості тактичних ракет класу "земля-повітря" на окупованому півострові. Таким чином росіяни планують протистояти атакам з боку України, в тому числі і з безпілотників. Але останні, за даними НАТО, російським системам ППО важко визначити як цілі і ця проблема поширена серед усіх сил, які РФ розгортає в Україні.

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...