"Счас все поедем домой!": У Іркутської області РФ мобілізований у військкоматі розстріляв голову призовної комісії

Полковника намагались врятувати, викликали "швидку", але в лікарні той незабаром помер. З початку мобілізації відомо про 14 підпалених військкоматів

Олександр Єлисєєв

26 вересня у військкоматі Усть-Ілімська Іркутської області РФ сталася стрілянина – 25-річний резервіст Руслан Зінін, якого хотіли мобілізувати на війну проти України, смертнльно поранив начальника призовної комісії Олександра Єлисєєва, передають Патріоти України.

Місцеві повідомляють, що злочинець зайшов усередину будівлі, сказав: “ніхто не воюватиме” і, попередньо, вистрілив з обрізу.

Руслан Зінін після затримання тримається твердо

Потерпілого винесли до машини швидкої допомоги. Спочатку повідомлялося, що він загинув, але пізніше цю інформацію спростували. Ціллю стрільця став воєнком Олександр Єлісєєв. У полковника, котрий відповідав за мобілізацію в Усть-Ілімському районі випустили шість куль. Він у важкому стані був доставлений в реанімацію, де незабаром і помер.

Руслан Зінін, який розстріляв іркутського військкома 25 років, «дуже переживав через повістку, яка прийшла кращому другу», який не служив в армії, розповіла його мати «Астрі».

«Останнім часом Руслан жив у бабусі. Вранці він сказав їй, що пішов у військкомат добровольцем. Потім ми не могли до нього додзвонитись, а потім побачили ці новини. Самому Руслану повістка не приходила, але вчора вона прийшла до його найкращого друга. Руслан був дуже засмучений через це, тому що друг його в армії не служив. Говорили, що буде часткова мобілізація, а виходить, що беруть усіх», - розповіла Марина Зініна.

Жінка не знає, звідки у сина зброя.

За даними Mash, у військкома Олександра Єлісєєва вистрілили 6 разів і він перебуває у реанімації у важкому стані.

Нападника затримано. Він повідомив, що його звуть Руслан Зінін, 1997 року народження. Безробітний.

За словами очевидців, перед тим, як відкрити стрілянину, Зінін сказав: «Зараз усі поїдемо додому». За попередніми даними, його збиралися "мобілізувати". У військкоматі немає металошукача. Документи у призовників теж ніхто не перевіряв – дивилися лише повістку.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....