"Почнеться революція після програшу у війні": Експерт назвала регіон, з якого РФ почне розпадатися

У Росії може початися революція після програшу країни-агресорки у війні. Після цього РФ може почати розпадатися. І такі революційні процеси, швидше за все, розпочнуться саме у Чечні, передають Патріоти України.

Розпад Росії може початися тоді, коли Кремль не зможе забезпечувати базові потреби регіонів. Таку думку висловила експерт із російських справ Ганна Лабушевська, повідомляє RadioZET.pl.

"Програна війна в Україні може виявити різні соціальні заворушення, які підірвуть Росію та призведуть до революції. Розпад Росії розглядається у різних сценаріях розвитку ситуації, коли центр, тобто Кремль, не зможе забезпечити базові потреби того чи іншого регіону", – зазначає Лабушевська.

За її словами, найбільшим викликом для РФ може стати Кавказ. Глава Чечні Рамзан Кадиров прив’язаний до Путіна. При цьому він не має підтримки серед суспільства у Чечні. Там є різні групи інтересів, які борються між собою, Кадиров їх усуває, але завоювати підтримку все одно не може

"Коли заступник Кадирова втрачає контроль над ситуацією, він сам може тягтися до влади і знову боротися за незалежну Чечню", – каже експерт.

Також вона додала, що в Україні зараз дуже динамічна ситуація, і це становить загрозу для Кремля. Експерт зазначає, що за цей рік, упродовж якого тривало повномасштабне вторгнення РФ в Україну, позиції Путіна дуже ослабли.

За словами Лабушевської, для протистояння диктатору РФ в окремих регіонах потрібні лідери місцевих громад. Але проблема у тому, що нині багато регіонів очолюють люди, які або безпосередньо були відправлені туди Путіним, або принаймні мають схвалення Кремля.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...