"Починати треба із рідної мови": У Казахстані скасували вивчення російської з першого класу

Влада Казахстану скасувала вивчення одразу трьох мов для першокласників з нового навчального року. Зокрема це стосується російської мови. Про це заявив міністр освіти Казахстану Асхат Аймагамбетов, повідомляють Патріоти України із посиланням на "Інтерфакс".

За словами чиновника, з першого класу діти вивчатимуть лише казахську, оскільки для вивчення російської та англійської їм спочатку потрібно навчитися читати та писати рідною мовою.

Він зазначив, що першокласникам важко вивчати три мови одразу. "З другого класу почнеться вивчення російської мови як окремої дисципліни, а з третього класу для всіх шкіл вивчатиметься англійська мова", - повідомив Аймагамбетов на засіданні уряду Казахстану у вівторок.

При цьому в програмі школярів перших та других класів, які навчаються російською мовою, залишаться два предмети — російська та казахська, а англійську мову діти почнуть вивчати також у третьому класі. Раніше школярі в Казахстані починали з першого класу вивчати три мови: російську, казахську та англійську. Вивчення англійської з першого класу з'явилося у 2012 році.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...