"Подоїть" ще підприємців? Гетманцев заявив, що влада Зеленського обійдеться без кредиту МВФ

Україна за відсутності додаткових потрясінь може пройти друге півріччя 2022 року без термінового укладання нової програми з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Так вважає голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, нардеп "СН" Данило Гетманцев, зазначають Патріоти України.

"Якщо не буде жодних потрясінь, я б не бачив якихось проблем з обслуговуванням держборгу у 2022 році та виконанням наших зобов'язань – таких проблем, які змушували б прямо завтра укладати нову програму з МВФ", – сказав він в ефірі телеканалу "Рада" у понеділок увечері.

"Ми повинні подискутувати умови цієї програми та укласти угоду на вигідних для нас умовах", – додав Гетманцев.

При цьому парламентарій висловив упевненість в отриманні двох траншів, що залишилися, по $700 млн у рамках поточної програми stand-by, дія якої завершується влітку цього року.

"Якщо ціна газу залишатиметься такою, то я впевнений, що ми продовжуватимемо стримувати ціни на газ. Повернімося до цього питання у травні-червні", – зазначив Гетманцев.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що Україна після завершення влітку 2022 року спільної з МВФ програми stand-by, відкритої влітку 2020 року, має намір продовжити співпрацю з фондом у рамках нової програми.

Як повідомлялося, МВФ у червні 2020 року затвердив для Києва програму stand-by загальним обсягом близько $5 млрд, одразу виділивши перший транш фінансування в обсязі $2,1 млрд. Було намічено чотири перегляди виконання умов програми для виділення решти чотирьох траншів.

Проте обумовлений графік було порушено, а фінансування тривалий час було призупинено через невиконання Україною низки зобов'язань. Лише у листопаді 2021 року МВФ надав Україні другий транш у розмірі SDR500 млн в еквіваленті $699 млн і вирішив продовжити

Зброя і гроші не допоможуть? У Німеччині заявили, що Україні треба мобілізувати 250 тисяч солдатів

вівторок, 23 квітень 2024, 9:59

Російські війська дійшли до населеного пункту Очеретине Покровського району Донецької області. Окрім допомоги та зброї, Україні необхідна екстрена мобілізація. Про це заявив військовий аналітик BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України. За його сл...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали: