"Подвиги" і нагороди можна було обирати: У РФ вигадали корупційну схему на війні, але "спалилися"

У російському Ставрополі налагодили корупційну схему із продажу державних нагород. За певну суму грошей спритні російські військові продавали "подання до нагороди", "покупець" міг сам вибрати не тільки який орден чи медаль бажає отримати, а й "подвиг", за який її було "вручено", передають Патріоти України.

Наразі щодо вищих посадових осіб 49-ї загальновійськової армії РФ, які займалися цим оригінальним "бізнесом", порушено кримінальну справу. Подробиці повідомляє Telegram-канал "Досьє Шпигуна".

За даними автора каналу, на початку минулого тижня низка обшуків пройшла в окремих вищих посадових осіб 49-ї загальновійськової армії (в/ч 35181, Ставрополь).

"Повідомляється, що обшуки проходять у рамках кримінальної справи, пов'язаної з корупційними діями військовослужбовців управління армії. На підставі матеріалів кримінальної справи "...високопоставлені військовослужбовці, діючи в змові, з корисливих спонукань з метою незаконного збагачення організували схему продажу державних нагород військовослужбовцям армії". Обшуками займається ФСБ РФ", – зазначено у повідомленні.

Посилаючись на дані, отримані зі своїх джерел, автор пабліка повідомляє, що керівництво 49-ї загальновійськової армії організувало бізнес-схему з продажу "подань до державної нагороди".

"Заплативши певну суму грошей, військовослужбовець міг обрати для себе нагороду. До "послуги" також входить можливість вибрати, за який саме подвиг військовослужбовець буде представлений до нагороди", – пише він.

За даними каналу, російські "федерали" задокументували факти продажу відзнаки ордена Святого Георгія, медалей "За відвагу", медалей Суворова та Жукова, а також інших державних нагород, що вручаються за "подвиги" окупантам, що воюють проти України.

"Головним фігурантом корупційного правопорушення є начальник відділу кадрів 49-ї ОА", – додав автор Telegram-каналу "Досьє Шпигуна".

"В Кремлі зараз траур": Росія не здатна виготовляти нові Ту-22М3, - ГУР Міноборони

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:02

Для Росії виготовлення нових бомбардувальників Ту-22М3 на сьогодні є фактично неможливим. Про це представник ГУР МО Андрій Юсов сказав у ефірі телемарафону, передають Патріоти України. За його словами, в ГУР є інформація про ситуацію з такими бортами у...

Підписав довіреність на іноземну громадянку: У СБУ заявили, що заступник голови Полтавської облради під виглядом відрядження літав купувати в Португалії нерухомість

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:53

Заступника голови Полтавської облради повідомили про підозру у зв'язку з виїздом за кордон України під час воєнного стану. Про це інформує Служба безпеки України, передають Патріоти України. За даними місцевого видання "Полтавщина", ідеться про Олега Б...