Показники покращили, але: Стало відомо, скільки людей щомісяця Україна призиває в лави Сил оборони

За словами експертів, на умовах анонімності, Україна мобілізує в армію до 30 000 осіб на місяць - це в два-три рази більше, ніж було взимку і приблизно стільки ж, скільки щомісяця призиває РФ, пише The New York Times, передають Патріоти України.

"Українська влада відмовилася поділитися цифрами щодо призову, посилаючись на те, що ця інформація є конфіденційною. Троє військових експертів, яким відомі ці цифри, сказали, що з травня, коли набув чинності новий закон про мобілізацію, Київ (Україна - ред.) призиває до 30 000 осіб на місяць.

За їхніми словами, це в два-три рази більше, ніж протягом останніх зимових місяців, і приблизно стільки ж, скільки щомісяця призиває російська армія. Незалежно підтвердити цю цифру не вдалося.

Експерти говорили на умовах анонімності, щоб обговорити конфіденційні цифри". За словами джерел, мобілізація поки що не призвела до значного посилення українських сил на полі бою.

Багато призовників все ще завершують навчальний процес і ще не прибули на фронт. А деякі новобранці, які прибули, фізично не придатні до бою, відзначають члени українських підрозділів.

Але кілька бригад, розгорнутих на полі бою, повідомили про збільшення кількості призовників, яких вони отримали за останні тижні. Вони заявили, що сподіваються, що приплив солдатів допоможе Україні стабілізувати лінію фронту влітку.

Назар Войтенков, прес-офіцер 33-ї механізованої бригади, заявив у п'ятницю, що його підрозділ "отримав більше новобранців цього місяця", ніж на початку року.

Лейтенант Сергій Скібчик, прес-офіцер 65-ї бригади, яка воює на півдні України, сказав: "Ситуація дещо покращується порівняно з кінцем 2023 року, коли була гостра нестача людей".

Франц-Штефан Гаді, військовий аналітик з Відня, який нещодавно повернувся з польового дослідження в Україні, сказав, що велика кількість призовників прибуде на поле бою в найближчі тижні. Перед тим, як це станеться, він сказав, що очікує, що російські війська "зроблять ще один великий поштовх" і спробують прорвати українські лінії.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...