Поки кордони не закрили: Росіяни спустошують банкомати у Фінляндії

Громадяни Росії активно знімають валюту з банкоматів у Фінляндії, використовуючи карти китайської платіжної системи UnionPay. Про це фінська державна телерадіокомпанія Yle у п'ятницю, 26 серпня, передають Патріоти України.

"Банкомати почали дуже швидко спустошуватися, коли у липні відкрився кордон", - сказав Рісто Лепо, регіональний менеджер оператора банкоматів Nokas. Наголошується, що зараз багато західних компаній більше не видають кредитні та дебетові картки громадянам Росії. Наприклад, так працюють Visa, American Express та Mastercard.

UnionPay прийшов до Фінляндії останніми роками, коли кількість китайських та інших азіатських туристів у Фінляндії почала збільшуватися. З моменту відкриття кордону в південно-східній Фінляндії середня сума разових коштів, що знімаються в деяких місцях, навіть подвоїлася. Це створює проблеми для компанії, бо тепер їй доводиться найчастіше заправляти банкомати.
"Наприклад, раніше ми заправляли банкомат у Ваалімаа лише раз на тиждень, а тепер нам доводиться їздити туди двічі-тричі на тиждень або навіть чотири рази на тиждень", - розповів Лепо.
Це приносить його компанії додаткові витрати, але не додатковий дохід, тому що вона отримує компенсацію в залежності від кількості знімань, а не суми знятих грошей. Також компанія не може сильно вплинути на ситуацію, тому що обмеження, наприклад, на суму зняття грошей, завдадуть шкоди основній клієнтській базі, тобто місцевому населенню, оскільки обмеження необхідно буде встановити для всіх типів карток.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...