"Поки наказу про відступ чи підготовку відступу немає": Командир батальйону "Свобода" розповів про оборону Сєвєродонецька

Командир батальйону Свобода Петро Кузик розповів, як українські бійці обороняють Сєвєродонецьк і про нинішню тактику російських окупаційних військ. В ефірі "Радіо Свобода" Кузик повідомив, що українські військові намагаються нівелювати перевагу росіян в артилерії, передають Патріоти України.

«Боронимо Сєвєродонецьк. Бої позиційні, бої в місті. Артилерійські перестрілки. Маневруємо, намагаємось якомога більше знищити окупанта. Ніч пройшла більш-менш добре. Наші підрозділи взяли полонених», — наголосив він.

За словами Кузика, його підрозділ не планує відступати з Сєверодонецького напрямку, а навпаки намагається відтіснити російських окупантів якнайдалі за межі міста.

«Ми не плануємо відступати. Взагалі планують в генеральному штабі, а ми виконуємо накази. Буде наказ відступити — будемо виконувати, буде наказ наступати — будемо наступати, буде наказ тримати позиції - будемо тримати позиції. Поки наказу про відступ чи підготовку відступу немає і я не бачу, щоб він готувався, навпаки ми тиснемо. Наша задача зараз відтиснути якомога далі за межі міста ворога, що ми намагаємось зробити», — наголосив він.

Наразі російські окупаційні війська просуваються повільніше на Сєвєродонецькому напрямку. Кузик розповів, що армія РФ використовує піхоту лише для того, щоб визначити, де позиції українських військових. Потім включається робота артилерії багатогодинна, використовують танки, літаки.

«Воюють як російська воєнна машина — намагаються перемолоти наші позиції, так як вони воювали в Сирії, Рубіжному. Вони знищили повністю місто Рубіжне не взяли, а стерли з лиця землі. Те саме вони намагаються зробити з Сєвєродонецьком, але тут уже працює наша контрартилерія, хоча в набагато менших темпах ніж мені хотілося. Тим не менше, знищують їхню артилерію, їм не зовсім легко», — додав він.

"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...