Поки що на 2 тижні: У Норвегії заарештували сина соратника Путіна по кооперативу "Озеро", - місцеві ЗМІ

У Норвегії поліція затримала 47-річного Андрія Якуніна – сина соратника президента РФ Володимира Путіна Володимира Якуніна. Вони разом стояли біля витоків дачного кооперативу "Озеро", що став відомим через корупцію серед його учасників. Якуніна-молодшого затримали у Хаммерфесті, де розташований завод із переробки зрідженого природного газу, за запуск дрону на Шпіцбергені, що заборонено громадянам РФ. Про це повідомляє The Barents Observer, передають Патріоти України.

Порушника взяли під варту на два тижні. Ім'я було оприлюднене юридичною фірмою Elden, яка представляє інтереси обвинуваченого. "Ця людина має російське та британське громадянство і звинувачується у порушенні §4 Закону про санкції за запуск безпілотника на норвезькій території на Шпіцбергені", – пояснила Barents Observer прокурорка поліції Анья Міккельсен Індб'єр.

Правоохоронці уточнили, що для слідства має велике значення зміст записів, знятих Якуніним. Він сам заявив, що є громадянином Великої Британії та живе в Італії. Проте оперативники виявили в нього також російський паспорт.

"Він визнав, що керував дроном, але не мав підстав думати, що це незаконно. Він громадянин Великобританії", – сказав адвокат фігуранта справи Єнс Бернхард Херстад.

У компанії Якуніна Venture Investments&Yield Management сказали "Настоящему времени", що той використовував дрон для відпочинку під час своєї поїздки на Шпіцберген і повністю співпрацює з владою, щоб надати всю необхідну інформацію.

Хто такі Якуніни

Андрій Якунін – один із засновників британської інвестиційної компанії Venture Investments & Yield Management. Його компанія займалася інвестиціями в готелі у Європі та Росії. У 2017 році Forbes оцінював майно під управлінням VIY Management у 1 мільярд доларів. Статки самого Якуніна у 2020 році склали 20,4 мільярда рублів (275 мільйонів доларів за курсом того часу).

Його батько Володимир Якунін є відомим російським бізнесменом і був головою РЗ. Він товаришує з Путіним.

Примітно, що у квітні 2022 року Якунін-молодший в інтерв'ю італійському каналу La7 заявив, що виступає проти війни в Україні і ніколи не голосував за Путіна та його партію.

Що таке "Озеро"

Дачний кооператив "Озеро" в Ленінградській області було засновано у 1996 році, у тому числі Путіним та Якуніним.

Учасників кооперативу звинувачують у корупції. Підозри викликав також той факт, що деякі його пайовики обійняли керівні посади після приходу Путіна до влади.

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...