"Поки що все виглядає...": Німеччина відреагувала на бої у Курській області

Берлін перебуває в тісному діалозі зі своїми партнерами, а також Києвом. Утім, Німеччина стримано оцінює просування Сил оборони України у Курській області Російської Федерації, передають Патріоти України.

Операція є «дуже секретною і без зворотного зв'язку». Про це повідомив заступник речника уряду Німеччини Вольфганг Бюхнер, якого цитує n-tv. «Поки що все виглядає як просторово обмежена операція, тому було б нерозумно давати публічні коментарі на цій основі», – заявив Бюхнер.

Відповідаючи на питання, чи використовує Україна в операції надану їй Німеччиною озброєння, він відзначив, що Київ дав запевнення, що зброя буде використовуватися відповідно до міжнародного права.

Нагадаємо, глава оборонного комітету Бундестагу Маркус Фабер написав, що Курська операція ЗСУ свідчить про те, що російський диктатор Володимир Путін нічого не контролює, і заклала хорошу основу для переговорів із його наступником.

Посадовець зауважив, що український наступ проти загарбницьких військ під Курськом йде краще, ніж очікувалося. За його словами, поступ ЗСУ змушує агресора відвести свої війська з фронту на сході України, що зменшує тиск на українських військових там.

Також Фабер вважає це хорошим приводом поговорити про Leopard2: «Наша військова допомога Україні – найкраща інвестиція в нашу безпеку. Це щодня зменшує потенціал російської загрози. Це захищає мирне населення України від того, щоб воно стало біженцями. Рупори Путіна в Німеччині тепер теж можуть це усвідомити».

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...