Поки що за кордоном: Україна налагодила виробництво дефіцитних 125-мм снарядів для радянських танків

"Укроборонпром" розпочав виробляти 125-мм снаряди для радянських танків Т- 64, Т- 72 і Т-80, якими захисники вибивають російських окупантів з української землі. Про це йдеться у повідомленні концерну, передають Патріоти України.

Це вже другий боєприпас, виробництво якого підприємства "Укроборонпрому" розгорнули у тісному партнерстві з країною НАТО за кордоном. Вже поставлено першу партію.

Загалом Україна вперше за часи незалежності розгорнула власне виробництво боєприпасів, зокрема мінометних мін 82-мм та 120-мм, артилерійських пострілів 122-мм та 152 мм, а тепер і танкового снаряду 125 мм, йдеться у повідомленні.

З міркувань безпеки виробництво винесено за межі країни, однак у створенні боєприпасів беруть участь українські фахівці - конструктори, технологи, токарі, ливарники тощо.

Виробництво боєприпасів – останні новини

Нещодавно "Укроборонпром" підписав з Міністерством оборони України контракт на постачання 120-мм мінометних мін, які також виготовляються у взаємодії з однією з країн-учасників НАТО.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...