Поки ті вбивають українців: Російський Червоний Хрест збирає допомогу сім’ям мобілізованих окупантів

Російське національне товариство Червоного Хреста оголосило збір коштів для родин військових РФ, мобілізованих на війну проти України. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті організації, передають Патріоти України.

Кампанія Червоного Хреста для підтримки сімей мобілізованих та військових РФ отримала назву "#Мывместе". Голова Російського Червоного Хреста Павло Савчук заявив, що сім’ї мобілізованих, яких відправили вбивати українців, "стикаються з низкою труднощів", "відчувають тривогу" і "потребують фінансової й гуманітарної допомоги". Саме тому Червоний Хрест РФ ухвалив рішення про збір коштів.

"Для тих, хто цього потребує, також формуватимуться гуманітарні набори. Уже зараз люди можуть отримати психосоціальну підтримку від фахівців Російського Червоного Хреста", – сказав голова Савчук. У запропонованій формі росіяни можуть обрати суму пожертви – 500, 1 200 та 1 800 рублів, або переслати іншу суму на вказані банківські реквізити.

Речник Міжнародного Комітету Червоного Хреста Олександр Власенко у коментарі "Укрінформу" пояснив, що цей збір проводить "російський Червоний Хрест", а не "російська делегація Міжнародного Комітету Червоного Хреста". Він наголосив, що це – різні організації.

За словами Власенка, національні товариства Червоного Хреста абсолютно незалежні у своїй діяльності, своїй ініціативі, і жодним чином не підпорядковуються і не звітують перед МКЧХ.

"Існує рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Це – загальна організація, яка має декілька складових. Одна із цих складових – це національні товариства Червоного Хреста, у них є свої завдання. У кожній країні є одне таке товариство, вони виконують там свої функції. Їх об’єднує така парасолькова організація як Міжнародна федерація товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. І є окремо Міжнародний Комітет Червоного Хреста. У нас своє завдання, ми працюємо у зоні конфлікту, наша місія звучить як допомагати цивільному населенню, що постраждало внаслідок збройного конфлікту або інших ситуацій насильства. Тобто ми об’єднані лише одним рухом", – сказав Власенко.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...