"Полював" на новітнє озброєння: На Дніпропетровщині спіймали агента Кремля (фото)

Служба безпеки України затримала агента країни-терориста РФ, який коригував удари ворога по Дніпропетровщині, а також передавав бойові позиції ЗСУ та української військової техніки, зокрема HIMARS і далекобійних британських гаубиць М777 поблизу лінії фронту. Про це повідомили в пресслужбі СБУ, передають Патріоти України.

Мешканець села Вищетарасівка Нікопольського району працював на російських окупантів і передав їм інформацію про місця дислокації, переміщення підрозділів, військової техніки й запуску БпЛА Сил оборони України. Одне з його основних завдань - виявляти можливі бойові позиції HIMARS і М777. Крім того, держзрадник коригував ракетні удари по Нікополю, об'єктах енергетичної інфраструктури й звітував ворогу про наслідки їхніх атак.

"За даними слідства, зібрані дані з GPS-координатами об’єктів інформатор передавав представникам РФ через месенджер "Telegram". Також агент надіслав представнику РФ координати розташування ЗСУ з посиланням на Google Maps, які в цей час вели обстріл військових об’єктів ворога, та повідомлення з вимогою терміново завдати удар по позиціях українських військових", - додали в Офісі Генпрокурора.

Зараз чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України й помістили під варту.

Зона смерті: Як виглядає Часів Яр після російських ударів - відео з висоти

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:49

Місто Часів Яр, що протягом кількох місяців перебуває під постійними обстрілами з боку російських загарбників, нині нагадує руїни окупованих Бахмута та Авдіївки, передають Патріоти України з посиланням на Associated Press. . На кадрах, що демонструють...

Поки всі обговорюють наступ на Харків: Експерт назвав іншу ділянку, де РФ може планувати прорив

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:22

Поширюючи чутки про наступ на Харків, Росія, можливо, намагається приховати свої справжні мотиви. Почалася серйозна підготовка ЗС РФ до прориву в Старомайорському районі - Урожайне, що на Південному фронті, передають Патріоти України. Російський військ...