Полковник запасу помітив закономірність між заявами Ердогана та масовими обстрілами України

Росія не перестає тероризувати Україну постійними атаками критичної інфраструктури і не тільки. Все це на тлі невдач на фронті. Ймовірно, так країна-агресорка хоче примусити нас "до миру", передають Патріоти України.

На перемовинах України і Росії, попри чітку позицію української сторони у цьому питанні, продовжує наполягати і президент Туреччини Реджеп Ердоган. Хоча про це розповів Роман Світан – військовий експерт, полковник запасу ЗСУ та льотчик-інструктор – в ефірі 24 каналу.

Також він помітив цікаву закономірність між масованими атаками України та заявами турецького президента. Безперечно, це й зауважили наші Сили протиповітряної оборони.

Як тільки Ердоган починає говорити про перемовини, Росія масово обстрілює Україну ракетами, – зазначив Світан.І додав, що такі заяви лунали й під час перемовин щодо зернової угоди у Стамбулі. Тоді ж росіяни масовано атакували Вінницю, було багато втрат серед цивільних.

Крім цього, 9 жовтня з'являлись повідомлення, що Туреччина нібито хоче організувати переговори між країнами Заходу та Росією без участі України, а Анкара буцім передала відповідну пропозицію Вашингтону. То вже наступного ж дня гатити по українських містах вилетіло майже 80 ракет та дронів різних типів.

Таких прикладів є ще декілька. Однак закономірність вже очевидна. Так Росія діє як держава-терористка і хоче примусити до перемовин. Саме тому нам потрібно ще більше допомоги від західних партнерів.

Коли востаннє Ердоган наполягав на переговорах

Про те, що Ердоган знову заявив про готовність зробити внесок у припинення війни шляхом переговорів, повідомив президент України Володимир Зеленський після розмови з лідером Туреччини. Ердоган переконаний, що бачення дипломатичного вирішення конфлікту має бути живим за будь-яких обставин.

Enfant terrible Європи: Орбан вимагає, щоб призначені Євросоюзом Україні гроші віддали Угорщині

неділя, 28 квітень 2024, 9:05

Економіка Угорщини потерпає від корупційної та авторитарної влади. Однак рятувати її мають, на думку тих, хто розвів цей бардак, має ЄС. Ппоросійський прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявляє, що гроші ЄС, які надають Україні, насправді мають дава...

Що не посилить держбюджет та волонтери: Данія закупить для України зброю у українських виробників

неділя, 28 квітень 2024, 8:15

В умовах, коли європейське ВПК лише поновлює свою міць часів Холодної війни і європейці закуповують зброю для ЗСУ по всьому світові, спрямовані таким чином кошти можуть дати мільярдні поставки. Зазначається, що документ фіксує намір посилити пряму фіна...