Польща змінила правила: Кого з українців можуть депортувати

У Польщі в квітні набули чинності нові правила для іноземців. Процедуру депортації адаптували до вимог ЄС, а правила посилили. Ці правила стосуються і українців, які нелегально працюють у Польщі або перебувають у країні тривалий час без PESEL UKR. Про це OBOZREVATEL розповіли в Міграційній платформі EWL, передають Патріоти України.

Одна з найпоширеніших причин депортації – іноземець залишається у країні на довший термін, аніж дозволяють документи. Ще одна поширена причина – нелегальне працевлаштування.

"Стосується тих іноземців, які працюють у Польщі без офіційно оформлених договорів і отримують зарплату в конверті. А також тих, хто отримує частину заробітку офіційно, а решту – в конверті. Ухилення від сплати податків. У Польщі ухилення від сплати податків є серйозним злочином, за який можна не тільки отримати депортацію, а й потрапити у в’язницю", – пояснюють в організації.

Також депортувати можуть за перебування в країні без дійсних документів. Іноземець повинен мати дійсні документи, які дають йому право на перебування в Польщі. Громадяни України, які приїхали до Польщі після 24 лютого, тепер також зобов’язані отримати PESEL UKR протягом 30 днів після перетину кордону для законного перебування в Польщі.

Що змінили:

  • заборону на в'їзд збільшили з 5 до 10 років;
  • скоротили термін негайного виїзду з Польщі з 15 до 8 днів з моменту отримання рішення;
  • зменшили до 7 днів термін подачі апеляції для оскарження рішень, які стосуються видачі та заміни посвідки на проживання та дозволу на "допустиме перебування".

Також ввели можливість депортації до розгляду справи незалежним судом. Якщо іноземець отримав рішення про депортацію і встиг подати скаргу до суду, його можуть примусово депортувати у встановлений термін навіть ще до судового засідання.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...