Помирати не хоче ніхто: Російський генерал благав роту повернутися на поле бою, - ISW

Проблеми російської армії з особовим складом, задіяним у війні проти України, значно посилилися. І без того деморалізовані на деяких напрямках окупанти відмовляються виходити на позиції, й командирам доводиться благати їх це зробити, передають Патріоти України.

Зокрема, такий випадок стався на Луганщині, де російському генералу довелося вмовляти роту повернутися на поле бою по лінії Сватово - Кремінна. Про це йдеться в аналітичному матеріалі Інституту вивчення війни (ISW).

Так, 28 жовтня українські війська продовжували контрнаступальні дії у напрямку Сватового та Кремінної. І це посилило кадрові проблеми російської окупаційної армії у цьому напрямку.

Як повідомив один із російських військових блогерів, у районі Сватове – Кремінна російські сили лише починають зміцнювати свої оборонні позиції, а також він заявив, що є випадки відмови особового складу від наказів.

"Військовий блогер стверджував, що низький моральний дух знову мобілізованого особового складу в цьому районі призвів до того, що командири вважають, що вони не охоче боротимуться, і тому командири розмістили мобілізований персонал лише на другій та третій лініях оборони. Він також стверджував, що був свідком того, як російський генерал благав російську роту повернутися на свої позиції на полі бою вздовж лінії Сватово - Кремінна", – зазначено у звіті.

Також експерти ISW констатували, що передумов для вирішення "кадрових проблем", зокрема в районі Сватово - Кремінної - немає і не передбачається.

"Кадрові проблеми, ймовірно, збережуться в районі Сватово - Кремінна, оскільки російські сили продовжують покладатися на сильно деморалізовані підрозділи та погано навчений мобілізований персонал для стабілізації лінії фронту у східній частині Харківської області та західної частини Луганської області", - вважають аналітики.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...