"Попався місяць назад за "косячок": Сенцов розповів про 18-річного окупанта, який потрапив в український полон

Український захисник із Криму, режисер і колишній в'язень Кремля Олег Сенцов розповів, що його підрозділ захопив у полон кількох російських окупантів на фронті. Одному з них виявилося 18 років, він пробув на позиції чотири дні, передають Патріоти України.

"Прихопили декількох полонених (не Курська область). Молодшому 19 років (буде в листопаді). Чотири дні він пробув на позиції. Попався місяць назад за "косячок", – написав Сенцов у своєму Facebook.За його словами, юному росіянину на батьківщині запропонували вибір: або в тюрьму, або на війну.

"Він вибрав друге, і тепер я мотаю йому руки скотчем, а він питає, коли можна подзвонити мамі. Даю води, покурити (їхні цигарки), не принижую, але попереджаю про кулю в голову при спробі спротиву. Отримую необхідну інформацію, інструктую конвой та відправляю далі в тил", – розповів Сенцов.Він додав: має багато люті проти росіян та абсолютно байдужий до них як полонених.

"І не тому, що вони мають переважно такий зачуханий вигляд та одразу стають зайками, а я такий добрий. Для мене вони лише обмінний фонд, за який можна витягнути наших з ворожої буцегарні", – пояснив Сенцов.

Він також зазначив, що воювати з полоненими багато сміливості не треба, "на відміну від тої кількості духу, який потрібен, щоб піти на штурм траншеї".

"Коли я дивлюся на наших бійців поруч з цими "іноземними туристами", то розумію, що ми перемагаємо. По силі, по духу, по мотивації, по правді. Нам дуже важко, і може бути ще важче, але ми перемагаємо. Тому що ми гідні. Гідні майбутньої перемоги", – написав захисник.

Заради "стратегічного співробітництва": Путін прибув до Азербайджану з візитом

неділя, 18 серпень 2024, 21:58

Російський диктатор Володимир Путін вперше з початку повномасштабного вторгнення прибув із візитом до Азербайджану. Про це повідомляє служба ВВС Азербайджану, передають Патріоти України. Зазначається, що Путін перебуватиме в Азербайджані два дні - 18 т...

Українські військові скинули російський прапор у ще одному селі Курської області (відео)

неділя, 18 серпень 2024, 21:15

В неділю, 18 серпня 2024 року, морські піхотинці ЗСУ виклали відео з села Опанасівка Кореневського району Курської області Росії. Відповідний півхвилинний запис оприлюднено на офіційній сторінці у фейсбуці 36 окремої бригади морської піхоти імені контр...