Поразка в Чорному морі: Скільки коштувала армії РФ битва за острів Зміїний (інфографіка)

Підрозділи Збройних сил РФ 30 червня залишили територію Зміїного острова, зазнавши втрат у живій силі та техніці, після вдалого завдання удару українськими силами. Коментуючи поразки у ключовій точці Чорного моря Міністерство оборони РФ назвало відведення своїх військ "жестом доброї волі". У зв'язку з цим видання Forbes опублікувало інформацію про втрати росіян у битві за острів Зміїний у доларовому еквіваленті, передають Патріоти України.

На першому місці в рейтингу втрат знаходиться флагман військового Чорноморського флоту Росії ракетний крейсер "Москва", який було підбито 13 квітня. Вартість судна оцінюється в 750 млн доларів. Це цілком відчутна сума навіть для корабля, спущеного на воду в 1979 році. Далі знаходяться вісім зенітно-ракетних комплексів російської армії типу "Тор", "Панцир" та "Стріла" загальною вартістю понад 100 млн доларів.

Однією з найважливіших цілей для українських військових стало рятувальне судно "Василь Бех", оскільки у складі флоту корабель вважався одним із найновіших — Астраханський судноремонтний завод спустив його на воду в 2016 році. Його оцінюють у 25 млн доларів. На борту судна, яке пішло під воду внаслідок влучення української ракети, знаходився ще один ЗРК "Тор".

Також на Зміїному було знищено три ЗРК "Панцир С1". Так, загальна сума втрат Збройних сил РФ склала 915 млн доларів. І це втрати, яких зазнали за спробу контролювати територію острова 17 га.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...