"Потрібно нагадати, як розвалився СРСР": Коболєв розповів нюанси та наслідки нового нафтового ембарго проти РФ

Ексглава "Нафтогазу" Андрій Коболєв упевнений, що енергетичне ембарго допоможе Україні перемогти у війні проти Росії. При цьому він запропонував "нагадати кремлівським вождям, як і чому розвалився СРСР" (внаслідок падіння цін на нафту у другій половині 80-х радянська економіка опинилася у глибокій кризі). Про це Коболєв написав на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Саме безповоротна втрата європейського ринку енергоносіїв та його захоплення іншими постачальниками має нагадати кремлівським вождям, як і чому розвалився Радянський Союз. Дати їм зрозуміти, що "безумовну індульгенцію" від країн Заходу було відкликано, і Росія сплатить ще більшу ціну, якщо не зупиниться і не поверне награбоване", – пише Коболєв.

Також він зазначив:

  • нафтове ембарго ухвалили частково (тільки на морські поставки), але це значно вдарить по РФ;
  • рішення не дозволить знищити російську економіку;
  • Росія перенаправить частину нафти на інші ринки, але продаватиме її з великими знижками;
  • санкції можуть вплинути і сприяти перемозі над РФ.

"Чи достатньо цього рішення для повного знищення російської економіки? На жаль, ні – значна частина нафти, що транспортується морем, буде перенаправлена в країни, які не підтримують санкцій", – написав Коболєв.

Раніше співвласник найбільшої нафтової компанії "Лукойл" Леонід Федун у статті для РБК заявив про те, що видобуток нафти в Росії потрібно скоротити приблизно на 30%. Ефективно видобувати та продавати 10 млн барелів на добу країна-агресор не зможе, тому видобуток Федун запропонував скоротити приблизно до 7 млн барелів.

Основна частина поточних поставок трубопроводом припадає на Німеччину та Польщу, які дали зрозуміти, що відмовляться від поставок із Росії незалежно від будь-яких дій ЄС. За словами одного з джерел, у понеділок Берлін письмово зобов'язався дотримуватися цієї обіцянки. Якщо обидві країни досягнуть свого, загальний ефект, поряд із морським ембарго, полягатиме в тому, що до кінця року 90% продажів російської сирої нафти в ЄС скоротяться.

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...